Steve Madden Kvinders Raseri Sandal Rhinestone mkeXFF5Br

B077H1MMKQ
Steve Madden Kvinders Raseri Sandal Rhinestone mkeXFF5Br
 • tekstiler og syntetiske
 • importeret
 • syntetisk sål
 • glide på design
 • menneskeskabte sål
Steve Madden Kvinders Raseri Sandal Rhinestone mkeXFF5Br Steve Madden Kvinders Raseri Sandal Rhinestone mkeXFF5Br Steve Madden Kvinders Raseri Sandal Rhinestone mkeXFF5Br Steve Madden Kvinders Raseri Sandal Rhinestone mkeXFF5Br Steve Madden Kvinders Raseri Sandal Rhinestone mkeXFF5Br
Kreamors Køkken
Madplaner, opskrifter, inspiration, tips tricks til sund og lækker hverdagsmad og kreative sysler med børn

Forrige artikel

Under Armour Mænds Afdrift 2 X Camo Rflt Sort 001 / Overskyet Grå HWQMwlEs9H

Næste artikel

Golden Goose Sko Mænd Grå Sneaker G31ms595q7 Grå Sko Mænd ehRFRXn

Aktuelle kategori

Ny Balance Herre Ml574sea Lavtop Grøn grøft iKHoCsxiAt

December 18, 2016

Alarm i Sønderjylland den 8. april

Divisionerne i Sønderjylland var i alarmberedskab. Diplomater havde indberettet Danmark om faren. Man kunne høre det i Højer, at man på Sild varmede flyene op. Hver dag den sidste uge fløj der danske observationsfly langs grænsen. Min far havde vidst det i en uge, bare ikke hvornår. Men det kom alligevel som et chok. Generalkommandoen i København havde fået indberetninger om stigende aktivitet syd for grænsen og om krigsskibe i Storebælt. Men man mente, at der først skulle komme et ultimatum. Der skulle hverken indkaldes sikringsstyrker, foretages forskydninger eller sammendrag af tropper. Der skulle bare foretages flere flyobservationer ved daggry. Men klokken 3 indløb der pr. fjernskriver en meddelelse til Sikkerhedspolitiet fra Aabenraa.

Man vidste, at de ville komme

Man vidste det jo godt, at tyskerne ville komme. Diplomater havde meddelt det fra Berlin. De talte om store troppeforskydninger mod det nordlige Tyskland samt aktiviteter i de nordtyske havne.

Som vi også havde meddelt det i tidligere artikler, så vidste min kære far i Tønder det en uge før. En tysk fiskechauffør havde fortalt ham, at der var masser af tyske tropper lige syd for grænsen.

Det kunne høres i Højer

En person fra Højer talte også om, at der i en uges tid før den 8. april havde fløjet et dansk observationsfly langs grænsen. Fra Sild kunne man i en uges tid i Højer høre jagerfly varme op.

Også tydeligt at høre ved Sæd Grænse

Noget var i gærde ved Sæd Grænse, dette kunne tydelig høres.

Det kom alligevel som et chok

Alligevel kom der et chok for danskerne, at tyskerne kom. Tre gendarmer måtte lige inden besættelsen lade livet i Padborg. Og 16 soldater måtte lade livet i Sønderjylland i kamp mod tyskerne. Og mange kæmpede længe efter, at man havde kapituleret. Men grundet kommunikationsproblemer nåede budskabet ikke til Sønderjylland.

Den 8. april var man enige om i Sønderjylland, at divisionerne skulle holdes i ”alarmberedskab”.

Generalkommandoen fik følgende melding:

Om aftenen den 8. april indløb der meldinger om følgende:

En afgørelse fra Generalkommandoen

Først klokken 22.30 den 8. april forelå regeringens afgørelse efter et ministermøde klokken 21.30. Chefen for Generalkommandoen blev kaldt til ministeren, og der blev her meddelt:

Endvidere blev der konstateret, at:

Åbenbart regnede man ikke faren for ultimativ. Alt tyder på, at alle bagefter gik rolig i seng.

Flyovervågning ved daggry

Inden man skiltes foreslog chefen for Generalkommandoen Søværnskommandoen at lade opklare med flyvere fra daggry syd om Sjælland og Lolland. Dette blev lovet af viceadmiralen.

Hærens flyvertropper var klokken 20.15 blevet beordret til at have tre maskiner klar til start med en halv times varsel. Klokken 23.25 fik Flyvertropperne ordre til at gentage luftobservationerne ved grænsen så tidligt, som dagslyset gjorde observation muligt, idet grænsen ikke måtte overflyves.

Man ville først få et ultimatum!

Generalkommandoen var af den opfattelse, at det drejede sig om en aktion mod Danmark, specielt Jylland. Hvad der kunne udløse denne aktion stod ikke helt klart. Måske var det først, når der kom et eller andet skridt fra Vestmagternes side.

Man anså det for mest sandsynligt, at der inden Tyskland skred til en aktion, ville der blive tilstillet Danmark et – om end – kun kortfristet – ultimatum.

Et telegram til Sikkerhedspolitiet fra Aabenraa

Tirsdag morgen klokken tre kunne kriminalassistent Mønnicke – Petersen fra Sikkerhedspolitiet rapportere, at han pr. fjernskriver fra Aabenraa havde modtaget følgende:

Forrige artikel

Da Frits Clausen kom til middag

Næste artikel

Flugt gennem Danmark

Aktuelle kategori

Besættelsestiden

Copyright © 2014 Dengang.dk i samarbejde med IP-Support.dk

Sperry Topsider Kvinders Spole Vedbend Perf Båd Sko Tan GkSPJLImS
Annoncering Converse Skik Brugerdefinerede Sko håndværksmæssigt Produkt Fodbold BUuZrUGCJ
Menu
Mizuno Kvinders Bølge Tornado X Volleyballsko Grå / Sikkerhed Gul M4h8CGl
Asics Gellique Men Asics Gellique Mænd Sort / Dark Gr229; h6k0l9095 12 Sort/dark Gr229; Sort / Mørkegrå h6k0l9095 12 Sort / Mørkegrå vcxal
Geox Damer D Inspiration Stiv E Korte Støvler Brun brun yhjjr

Chris Nielsen fyrer kanonen af og bringer FFK på 4-3 kort før tid.

Share to Facebook Share to Twitter Share to LinkedIn Share to Email Share to Print

FFK’s van(d)vittige og fantastiske comeback blev spoleret langt inde i dommerens overtid.

Thomas Quvang

Fodbold Det fleste hold ville uden tvivl prise sig lykkelige for et point, når man har være nede med 0-3 efter en times spil. Men det var på ingen måde tilfældet for FFK’s mandskab, der søndag eftermiddag tog imod Grønne Stjerne. Skuffelsen stod malet i ansigterne hos samtlige af hjemmeholdets spillere. Et fuldstændig vanvittigt comeback, hvor 0-3 blev vendt til 4-3, blev spoleret dybt inde i dommerens tillægstid, da det lykkedes gæsterne at udligne til slutfacit 4-4. “Så ubarmhjertig kan fodbold være”, lød det fra den utrættelige midtbaneslider Casper Madsen og Chris Nielsen, der lignede en matchvinder, havde ligeledes svært ved at glæde sig over det uafgjorte resultat - “det her føles jo som et nederlag”, sagde Chris Nielsen umiddelbart efter sidste fløjt.

Meget længe lignede det faktisk også et klart nederlag til FFK, der i det øsende regnvejr havde det svært overfor gæsternes teknisk dygtige spillere. Tidligt i 1. halvleg kom Grønne Stjerne på 1-0 da gæsterne udnyttede en dårlig clearing og bragte sig foran på et fremragende langskud. Kort efter var den gal igen i hjemmeholdets bagerste rækker. En ny personlig fejl blev prompte straffet og så stod den 2-0 til Grønne Stjerne. Da lignede det begyndelsen til enden for hjemmeholdets unge mandskab. Et par justeringer bagi gav lidt mere stabilitet og efterhånden kom FFK meget bedre med. Det blev også til et par store chancer før pausen, men krudtet var vådt hos Steffen Hansen og Anders Rousing der begge havde fine muligheder for at reducere. FFK fortsatte med at spille sig frem til chancer fra 2. halvlegs start, men igen kneb det med koldblodigheden. Og for at gøre ondt værre, lykkedes det gæsterne at bringe sig på 3-0 på et flot hovedstødsmål, i det 57. minut.

18. januar 2018 / Nike Air Max Nul Essentielle Gs Kører Undervisere 881229 Sneakers Sko Gletsjer Blå / VoltHvid ILiUImH2qC
/ Hvorfor kan man ikke vente med omskærring til barnet er myndigt, og selv kan bestemme om det vil lemlæstes eller ej? Fordi gruppen altid kommer før individet, når vi skal udvise tolerance.

Tegning: Erik Petri

Tweet

© SPOT og Erik Petri

Baretraps Kvinders Rebecca Slide Sandal Sort Stræk skvSU

Når idealisme bliver for dyrt. Regeringen har rykket hurtigt på borgerforslaget mod …

Ligestilling. Özlem Sekic sætter lighedstegning mellem en barnedåb og det at blive …

Hvorfor, mor?. Jo, ser du, tro mig, alskens utrolige ulykker kan ramme dig.

Det er en tradition. Abraham var over 100 år gammel, da Vorherre bød ham at drage …

Seneste numre

SPOT – NU SOM BOG.KUN 199 KR Køb hos Forlaget Fahrenheit

Download Nr 1, 2018

Abonnér på nyhedsmail

3. maj 2018

Hvorfor, ulv?

Ulfen kommer!

Wonderful Copenhagen vil have UC3

Ubåd nu og da

Når idealisme bliver for dyrt

Ulvespor og rævestreger

2. maj 2018

Langtfra strålende Pind

Pind vil smadre København

En overborgmesters ondeste drøm

Spot har fået unik indsigt i (den manglende) fremtidssikring af dronningens gravmæle

1. maj 2018
: Creating default object from empty value in on line

Leder: Bundløst skamløs

Annonce: Prinsessen på Pølsen

Leder: Transatlantisk bromance endte som spil for galleriet

Spot erfarer: Sólrun Løkke Rasmussen ville hellere have haft kejser Julius Caesar og fjorten gladiatorer med som bisidder til disciplinær samtale på Zahles Gymnasieskole

Ud med svinet

13. april 2018

Annonce: Det danske drikkevand

Privat offentlig forskel

Flexicurity … det var noget vi brugte i gamle dage

Støt via MobilePay: 26 18 27 89

F.eks. Eric Michael Serena Zip Dagdriver Hvid L0dCZ
1969 Italien Mod Kvinders Ballerina Klar Grøn BRZ7p6088
100 kr Cole Haan Mænds Dawes Grand Kasket Tå Oxford British Tan LRk6LlYi3E

SPOT er uafhængigt af andre medier.

af Kommunikationsafdelingen

Adidas Performance Mænds Es 153 Fg / Ag Fodbold Klampen Kerne Sort / Hvid / Sol Gul fYPylZXYEp

Simon Rune Sørensen er arkitekt, men har også muskelsvind. Da han blev ansat i det arkitektfirma, der står for udbygningen af Musholm, betød det, at han både i sine arbejdsopgaver og i sit arbejdsliv fik tilgængeligheden helt tæt på

”Mange arkitekter drømmer om at tegne deres eget hus, men der er ikke mange, der får lov at tegne deres eget feriecenter!”

Simon Rune Sørensen kan helt tydeligt godt lide at fortælle historien sådan. Med et glimt i øjet og et skælmsk smil. Men den er god nok: Simon Rune Sørensen, 33 år og arkitekt, blev projektansat i arkitektfirmaet AART architects umiddelbart efter, at firmaet vandt arkitektkonkurrencen om udbygningen af Muskelsvindfondens feriecenter i Korsør. Inden da havde Simon været med til at beskrive Muskelsvindfondens ønsker til udvidelsen af Musholm i den projektbeskrivelse, som arkitekterne skulle byde ind på. Muskelsvindfonden havde inddraget ham både på grund af hans faglige kompetencer som arkitekt og hans erfaringer som bruger af feriecentret.

”Og så var det nok lidt min egen dagsorden at få et job, da jeg involverede mig i projektet,” erkender han, selv om han ikke vidste, om det kunne lykkes. Så det var helt vildt fedt, siger han i dag om den chance, der dukkede op. Så snart han hørte, hvem der havde vundet arkitektkonkurrencen, sendte han sin ansøgning om at få job i firmaet. ”Men faktisk var det ikke et issue, at jeg har en fysisk begrænsning. Jeg oplevede ikke, at det havde indflydelse på min ansættelse,” siger Simon.

I stedet tror han, at det var en kombination af, at han havde læst sammen med en af arkitekterne hos Aart, og at han i forbindelse med arkitektkonkurrencen holdt et oplæg om universelt design for de arkitektfirmaer, der deltog i konkurrencen. Dermed kendte AARTham, inden de modtog hans ansøgning.

Simon Rune Sørensen blev i første omgang projektansat i et halvt år for at være med til at projektere detaljerne i udbygningen af feriecentret. Siden er han fortsat i arkitektfirmaet med andre opgaver, der også har haft fokus på universelt design og tilgængelighed i andre byggerier. Lige nu handler det om at projektere et nyt akutcenter i Viborg, hvor han skal bruge den viden, han bl.a. har samlet fra sit arbejde med Musholm.

Tilgængelighed er ikke bare ramper

Egentlig var det slet ikke tilgængelighed, som Simon havde fokus på, da han tog uddannelsen som arkitekt på Aarhus Arkitektskole. Han valgte faget æstetik i stedet for, fordi tilgængelighed blandt arkitekter mest handlede om ramper og mangler i bygninger og bymiljøer, lyder hans forklaring.

”Jeg syntes ikke, det handlede om, hvordan man kobler arkitektur med tilgængelighed. Det er ikke som i Norge, hvor man kalder det universelt design, fordi det netop ikke kun handler om ramper, men om at strukturere en bygning, så den kan bruges af alle, uanset om man har et handicap eller ej.”

Og det er netop den tilgang og idéen om universelt design, som er tanken i AART architects vinderforslag til Musholms nye multihal, ferieboliger, træningsrum, og hvad der i øvrigt er med i udbygningen af det oprindelige feriecenter. Og den tilgang er Simon begejstret for at arbejde med.

”Universelt design betyder, at det, der for nogle mennesker er en nødvendighed, vil for alle være en berigelse. AART architects har kaldt det ”At følges ad”. Det vil sige, at uanset om man har en funktionsnedsættelse eller ej, og uanset hvilken funktionsnedsættelse man har, skal man kunne følges ad. Det er omgivelserne, der skaber barriererne, ikke handicappet.”

Modstridende behov

Så opgaven for Simon og det øvrige team i arkitektfirmaet har været at finde den bedste løsning i byggeriet, der tilgodeser, at stedet skal kunne bruges af alle. Tilgængelighed og universelt design skal indarbejdes i selve byggeriet – i måden at strukturere bygningerne på og disponere rummene. Det skal f.eks. være let at finde rundt i bygningerne, uanset om man er blind eller kørestolsbruger, og det skal tænkes ind allerede fra starten af projektet.

”Og selv om det ikke er raketvidenskab, så er der ikke kun én løsning, der dækker alles behov. Det er derfor, at så mange arkitekter går kolde over at skulle tage alle de hensyn. Mange behov er modstridende, så der vil altid skulle diskuteres og tages nogle valg. Det kræver tid og brugerinddragelse, og det har AARTnetop brugt tid på,” fortæller han og giver som eksempel indretningen af toiletter.

I Musholm-udbygningen vil der blive mange forskellige slags toiletter – fra en størrelse x-small til en størrelse large – og det har ifølge Simon taget rigtig mange timer at finde frem til de løsninger. Mennesker med forskellige handicap har bl.a. været inddraget i processen, både for at videregive erfaringer og afprøve opstillinger for at teste, om de konkrete løsningsforslag nu også kunne leve op til brugernes forskellige behov.

”Jeg vil ikke være garant for, at alting er lige tilgængeligt for alle, men jeg er sikker på, at der er noget for alle, og at jeg kan argumentere for, hvorfor vi har prioriteret de løsninger, vi har valgt,” siger han.

Den største udfordring er tid

Da Simon Rune Sørensen blev ansat i AART architects, var det første gang, at firmaet havde en medarbejder med et handicap. Men det har Simon ikke opfattet som et problem. Både kolleger og ledelse har været meget åbne for at få tilpasset og ændret ting, hvis der var behov for det. Men det har ikke været ret meget, og ifølge Simon er det heller ikke firmaets ansvar at sørge for det.

”De skal ikke tage hensyn til mig. Det er mig, der selv skal fortælle, hvad jeg har brug for. Det er mit ansvar, ikke firmaets. Min tilgang er, at hvis der er problemer, så skal vi nok finde ud af det. Min erfaring siger, at hvis man selv er åben, møder man ikke modstand,” siger Simon, der mener, at han selv har fået sit gå-på-mod via sine år på arkitektskolen. ”Arkitektskolen i Aarhus er måske en af de mest utilgængelige institutioner i Danmark, så det giver en robusthed at have gået der. Man lærer, at man ikke skal give op ved en lille ”hurdle”, og at man heller ikke skal være bange for at sige, hvad der er behov for.”

Simons ansættelse i arkitektfirmaet er et fleksjob på 25 timer om ugen, og for ham er det nok dér, den største udfordring ligger.

”Kulturen i arkitektverdenen er nok lidt, at den kreative verden ikke må struktureres, for så går det ud over kreativiteten. I hvert fald kan det især i konkurrencefasen være svært at holde arbejdstider på blot 37 timer om ugen, når processen kræver, at man forbedrer og raffinerer løsninger. Det kan give meget lange arbejdsdage, og det kan jeg ikke rigtig være med på,” siger Simon, som synes, det kan være en stor udfordring ikke at føle, at han bliver hægtet af, fordi han ikke kan arbejde til sent om aftenen.

Ifølge Simon er det ikke kollegernes opfattelse, at han ikke er med, men i høj grad hans egen fornemmelse. Dilemmaet med at føle sig på lige fod, selv om han går kl. 14 hver dag. Og det er han nødt til, når der også skal være plads og energi til en kæreste og en aktiv fritid.

”Det kræver disciplin at holde tiden, men egentlig passer det godt i forhold til firmaets holdning. De vil jo gerne have, at man som ansat kan prioritere sit arbejde, så man ikke bruger for mange timer på en opgave,” siger han og smiler af sit eget udsagn. Det lyder næsten, som om han er blevet sendt i byen af sin arbejdsgiver.

Den fedeste hal i Danmark

I projekteringen af Musholm-byggeriet har Simon gjort brug af sine egne erfaringer med et handicap, men ikke kun dem. Netop den brede målgruppe for den kommende udvidelse af centret har betydet, at også brugere med andre handicap er blevet inddraget.

”Projektet har også været en øjenåbner for mig, og min viden er blevet meget større omkring universelt design og tilgængelighed,” siger han og tilføjer, at brugerinddragelse er vigtig at få ind meget tidligt i processen. Der er store forskelle på behovene som blind, dårligt gående, hørehæmmet og kørestolsbruger, og de behov skal afdækkes fra starten.

Men ifølge Simon har projekterings-processen været så grundig, at han ikke tror, de har overset noget. Og han glæder sig til at se det færdige resultat og se, hvordan ingeniører og entreprenøren omsætter de tegninger og beskrivelser, som han og det øvrige team hos AART architects har lavet.

Selv tror han, at multihallen bliver ”den fedeste hal i Danmark”, fordi den både er flot og funktionel, og fordi der er blevet skruet på alle knapper, som han siger.

Men det, han glæder sig mest til, er at sætte sig i sofaen i udsigtsrummet for enden af rampen ved hallen og kigge ud. Da de projekterede udsigtsrummet, testede de bl.a. med en lejet lift og ved at måle Evald Krogs højde, hvor meget man præcist kan se ud over Storebælt fra en kørestol.

”Derfra kan man se Storebæltsbroen og vandet. Det bliver bare så fedt!” siger Simon Rune Sørensen.

Andre har også læst

Som medlem af Muskelsvindfonden bliver du en del af en mangfoldig forening. Samtidig får du en lang række tilbud.

Information Du kan betale med
Populære kategorier
Kontakt
 • Permild Rosengreen
 • Grundtvigsvej 5, 1864 Frederiksberg C
 • +45 22 16 33 60
 • [email protected]
Åbningstider
 • Torsdag: 13.00 - 17.30
 • Fredag: 13.00 - 17.30
 • Lørdag: 11.00 - 14.00